Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 april 2013 Resultaten PRODUS-onderzoek nu openbaar (Mosselzaadvisserij Waddenzee)

Update: Invloed mosselzaadvisserij genuanceerder

De resultaten van onderzoeksproject PRODUS zijn openbaar. Het onderzoek is uitgevoerd door IMARES Wageningen UR, NIOZ, Buro MarinX en Buro Kersting.

De onderzoekers zijn van mening dat de Mosselzaadvisserij gevolgen heeft voor de onderwater natuurwaarden van de westelijke Waddenzee. De effecten zijn echter van beperkte duur en treden alleen op na visserij op zaadbanken in relatief stabiele gebieden. Direct na mosselzaadvisserij zijn daar minder vissen en bodemdieren op de beviste plekken. Na een jaar is er geen verschil meer te meten met de onbeviste locaties.

Visserij-effecten

Op de kweekpercelen, waar het opgeviste mosselzaad wordt uitgezet, gedijen de bodemdieren en vissen net zo goed als op de wilde banken. Er zijn dus wel visserij-effecten, maar er zijn op de kweekpercelen ook mogelijkheden om natuurwaarden te bevorderen, aldus de onderzoekers.

Meer informatie op http://www.imares.nl/ (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl