Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 april 2013 Hollands Kroon: Asbest eraf, zonnepanelen erop 2013-2014 (landbouwbedrijven)

In 2013 en 2014 kunnen eigenaren van landbouwbedrijven asbestdaken verwijderen tegen lagere kosten door gebruik te maken van de subsidieregeling "Asbest eraf, zonnepanelen erop".

In een convenant tussen de provincies (het IPO) en het Rijk is afgesproken dat alleen subsidie wordt verleend voor de sanering als daadwerkelijk zonnepanelen geplaatst worden op de nieuwe daken. Dit schept de mogelijkheid om in een klap het asbest op te ruimen en te zorgen voor de productie van meer duurzame energie.

Budget

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft voor het verwijderen van de asbestdaken in totaal 20 miljoen euro aan het Provinciefonds toegevoegd. Dit bedrag is verdeeld over de provincies. Daarbij wordt gekeken naar het (dakoppervlak van het) aantal landbouwbedrijven per provincie. Voor de provincie Noord-Holland gaat het om een bedrag van zo’n € 1,4 mln.

Voorwaarden

Op dit moment werkt de provincie Noord-Holland de precieze voorwaarden uit om gebruik te kunnen maken van de regeling "Asbest eraf, zonnepanelen erop".

Vaststaat dat deze subsidie bedoeld is voor asbestsanering en dat agrariërs een deel van de verwijderde vierkante meters dak moeten vervangen door zonnepanelen.

Het staat aanvragers vrij om de inkoop van de zonnepanelen in gezamenlijkheid uit te (laten) voeren, binnen de tijd die er voor de regeling komt te staan.

Meer informatie

Naar verwachting kunnen agrariërs vanaf juni 2013 inschrijven op de regeling.

Zodra de regeling klaar is en bekend is hoe en door wie de regeling wordt uitgevoerd, wordt dit in de media bekend gemaakt. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl