Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 25 april 2013 Oude spullen leveren unieke tas op bij Afvalbrengstation in Schagen

Op Koninginnedag zullen veel kinderen oude spullen te koop aanbieden op de vrijmarkt. Mochten er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in op ons Afvalbrengstation, Zijperweg 12 b-c in Schagen. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze worden gerecycled. Wecycle en Schagen wensen iedereen natuurlijk heel goede zaken!

Lever vanaf 1 mei 2013 oude elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij het Afvalbrengstation. De eerste honderd inleveraars krijgen gratis de unieke 'bag to the future'-tas gemaakt van gerecycled materiaal. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Bespaar grondstoffen

Recycling is heel belangrijk. Want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Kleine elektrische apparaten worden voor meer dan 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil Schagen dit tegengaan. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl