Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 mei 2013 Noord-Holland: Samenwerking leidt tot duurzame renovatie en nieuwe business

Op 22 april 2013 vond in het provinciehuis in Haarlem de aftrap van het project Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking (BIK) plaats met een ontmoeting tussen MKB-bedrijven en gedeputeerde Jaap Bond.

Innovatief ondernemerschap in ketensamenwerking moet leiden tot betere kansen voor Noord-Hollandse (consortia van) bedrijven in de bouw.

Met een bijdrage van de provincie Noord-Holland is Syntens Innovatiecentrum gestart met het samenbrengen van verschillende partijen in de bouw. Er ligt een grote taak voor de sector. Kansen liggen op het gebied van duurzaamheid en samenwerking. In totaal worden 18 groepen ondernemers gevormd waarin verschillende partijen uit de keten samenkomen. Ontwerpers, installateurs, glaszetters, loodgieters en bouwers gaan met elkaar én met kennisinstellingen als Hogescholen en Kennisinstituten als TNO aan de slag.

Het doel is door samenwerking een slag te slaan om bestaande bouw te verduurzamen en nieuwe business te genereren. Gedeputeerde Duurzame Energie, Jaap Bond: "De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor ruim 40 % van het nationale energieverbruik. Vooral de bestaande bouw draagt hier fors aan bij.

Door energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking is het mogelijk om hierop meer dan 30 % te besparen. Daarnaast biedt samenwerking in de keten betere kansen voor het Noord-Hollandse MKB om voor grotere renovatie-opdrachten van bijvoorbeeld woningbouwcorporaties in aanmerking te komen. Wij zijn er om ondernemers een duwtje in de rug te geven en met het project BIK wordt concreet aan de slag gegaan".

Maandagmiddag werd op het provinciehuis in Haarlem de eerste groep ondernemers verwelkomd genaamd de Renovisiegroep. Deze groep ondernemers heeft een voorlopersrol en heeft bewust gekozen voor een samenwerking met vaste partners met als motto: Duurzaam renoveren met visie. De Renovisiegroep biedt praktische, realistische keten-samenwerking MET toegevoegde waarde. Na een feestelijke aftrap vond een constructieve discussie plaats.

Deelnemers van de Renovisiegroep zijn: RIANT Connections, Bouwkundig Bureau Niels Giling, Ruiten Visie, Veerman De Rijp, Van der Bel, TOPDAK Dakbedekkingen, Architectenbureau AVEM, Schilder-, Glas en Wandafwerkingsbedrijf Dick Zwarthoed, Smit Elektrotechniek en Vroling Installatietechniek. Meer clusters van samenwerkende ondernemers zullen de komende maanden met begeleiding van Syntens Innovatiecentrum gevormd worden.

Provincie Noord-Holland ondersteunt het project Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking (BIK) van Syntens Innovatiecentrum met als doel een bijdrage te leveren aan de nationale opgave om energieverbruik en co2-uitstoot te verminderen én de werkgelegenheid binnen het Noord-Hollandse MKB te behouden en te vergroten. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl