Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 16 mei 2013 College Hollands Kroon akkoord met opschaling windpark Wagendorp

De twee omgevingsvergunningen voor de opschaling van windpark Wagendorp zijn verleend. Daarmee stemt het college in met het vervangen van vijf bestaande windturbines die binnenkort technisch en economisch zijn afgeschreven.

Daarvoor in de plaats komen vier nieuwe en grotere turbines met meer opbrengst aan duurzame energie. Het windpark ligt in de polder Wieringermeer ten oosten van de Zuiderkwelweg, tussen het Wagenpad en de Oostermiddenmeerweg in Wieringerwerf.

Windpark Wagendorp past binnen de structuurvisie

De aanvragen passen binnen de gemeentelijke structuurvisie Windplan Wieringermeer die de gemeenteraad van voormalig gemeente Wieringermeer in 2011 heeft vastgesteld. Hierin is een zone bepaald waar windturbines zijn toegestaan met een maximale ashoogte van 120 meter. Tegen de omgevingsvergunning zijn zes zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben geleid tot enkele ondergeschikte aanpassingen en aanscherpingen in het besluit.

Vragen?

Heeft u vragen over de verleende omgevingsvergunning voor de opschaling van windpark Wagendorp? Neem dan contact op met Dick Lukasse via (088) 321 5000. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl