Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 mei 2013 Provincie Noord-Holland wil geen windturbines binnen 12-mijlszone

De provincie Noord-Holland dient bij het Rijk een zienswijze op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Rijksstructuurvisie Windenergie op Zee in.

Noord-Holland laat het Rijk in de zienswijze weten tegen de realisatie van windparken binnen de 12-mijlszone te zijn.

De provincie Noord-Holland is voorstander van windparken buiten de 12-mijlszone onder meer vanwege de grote kansen voor de Noord-Hollandse offshore windsector, maar ziet geen meerwaarde in de door het Rijk voorgenomen haalbaarheidsstudie naar windenergieparken binnen de 12-mijlszone gezien de maatschappelijke gevoeligheden en het behoud van het open zicht: "Wij zijn tegen de realisatie van windparken binnen de 12-mijlszone en willen u verzoeken in te zetten op de realisatie van windenergie op zee buiten de 12-mijlszone."

De provincie spreekt in de zienswijze wel haar waardering uit voor het feit dat het rijk de kustgemeenten en kustprovincies tijdig heeft geraadpleegd en geïnformeerd. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl