Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 03 juni 2013 Zaterdag 8 juni 2013: World Oceans Day op het NIOZ op Texel

Zaterdag 8 juni 2013 is het 'World Oceans Day'. Deze dag zijn er over de hele wereld activiteiten om de oceanen voor het voetlicht te brengen. Op het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel zijn er die middag lezingen en korte films.

Het doel van 'World Oceans Day' is om mensen bewust te maken van het belang van de oceanen. Op het NIOZ wordt heel veel onderzoek gedaan om de rol van de oceanen beter te begrijpen, meestal door vanaf het onderzoeksschip RV Pelagia allerlei metingen te verrichten.

Zaterdagmiddag worden bij het NIOZ publiekslezingen gegeven door een aantal NIOZ onderzoekers over het werk waar zij dagelijks mee bezig zijn. Lezingen die toegankelijk zijn voor iedereen. Leo Maas vertelt over 'onbekende verschijnselen in de diepzee', Loes Gerringa over 'de rol van ijzer in de oceanen', Hein de Baar over 'CO2 toename en verzuring', Marc Lavaleye over 'koude koralen op grote dieptes' en Peter Smith over 'plastic soep'. Ook wordt een aantal korte films getoond.

Dit gratis toegankelijke programma vindt plaats op World Oceans Day, zaterdag 8 juni 2013, tussen 15.00 en 17.00 uur in de Oceaanzaal van het NIOZ. Vanaf 14.30 is het gebouw geopend en kan een kopje koffie of thee worden gedronken. Na afloop is er mogelijkheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten met de sprekers.

Het voorlopig programma ziet er als volgt uit:

Meer informatie over World Oceans Day op de website www.worldoceansday.org

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl