Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 25 juni 2013 Verslag informatiebijeenkomst pilot zelfvoorzienende zoetwaterberging op Texel (23 mei 2013)

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - In Polder het Noorden op Texel vond op donderdagochtend 23 mei 2013 de eerste informatiebijeenkomst plaats over de pilot zelfvoorzienende zoetwaterberging. Tijdens de bijeenkomst werden de eerste deelresultaten van het project toegelicht. Ruim 35 geïnteresseerde bollentelers van zowel Texel als het vaste land waren bij de bijeenkomst aanwezig. Ook vertegenwoordigers van LTO, de KAVB, gemeente Texel, de Waterwerkgroep Texel en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier waren aanwezig.

Gedeputeerde Joke Geldhof heet de aanwezigen welkom en onderstreept het belang van dit project voor de provincie: "Wij willen kennis delen over deze proef en daarom doet het mij goed hier zoveel bollentelers en andere agrariërs bij elkaar te zien. We delen met u onze kennis van zoetwateropslag op bedrijfsniveau via dit project om agrariërs in Noord-Holland te helpen bij de veranderende beschikbaarheid van zoetwater. Zowel op Texel waar verzilting en verdrogingsproblemen al vaker optreden zoals in het droge jaar van 2011, maar ook voor de langere termijn voor bollentelers en andere agrariërs op het vaste land."

Op www.noord-holland.nl/web/Projecten/Proef-zoetwaterberging.htm is een fotoverslag van deze dag te vinden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl