Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 02 juli 2013 Kijkje in toekomstige groene achtertuin: Rondleiding waterberging Schagerbrug en Oudesluis op 5 juli 2013

HHNK logoBron: HHNK - Een achtertuin vol graafmachines, mannen en oranje hesjes en vrachtwagens. Dat valt de bewoners van Schagerbrug en Oudesluis ten deel gedurende de aanleg van de water-bergingen grenzend aan hun dorpen. Wat gebeurt er precies en hoe komt het er straks uit te zien? Om bewoners daarover te informeren nodigt het hoogheemraadschap de bewoners uit voor een kijkje op het werk. Op vrijdagmiddag 5 juli 2013 zijn van 16.00 tot 17.30 uur er rondleidingen.

Wandelpaden en groen

Het klimaat verandert, waardoor we vaker te maken krijgen met extreme buien. Om dat extra water tijdelijk op te kunnen vangen, neemt het hoogheemraadschap maatregelen, zoals de aanleg van waterbergingen. Naast de inrichting van het terrein voor water-opvang, komen er op beide locaties wandelpaden door het gebied. In Schagerbrug is er ook ruimte gereserveerd voor een mogelijke ijsbaan.

Stevige schoenen

De rondleiders nemen de bewoners mee over het bouwterrein. Stevig schoeisel of laarzen zijn aan te raden. Geïnteresseerden kunnen zich voor de rondleiding aanmelden door een mail te sturen naar respectievelijk of .

De rondleidingen starten om 16.00 uur. Het verzamelpunt in Oudesluis is ten zuiden van het dorp bij de spoorwegovergang aan de Korte Ruigeweg/Sportlaan.

Voor Schagerbrug is dat bij de bouwkeet aan de P. Ottweg naast de sporthal.

Ruimte voor water

De waterbergingen in Oudesluis en Schagerbrug maken deel uit van een groot maatregelenpakket dat het hoogheemraadschap in samenwerking met provincie, gemeenten en andere organisaties uitvoert met als doel droge voeten te houden en wateroverlast te voorkomen.

Meer informatie op www.hhnk.nl/ruimtevoorwater

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl