Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 10 juli 2013 Kwartaal update NRG (Petten)

NRG logoBron: NRG - NRG informeert aan het einde van ieder kwartaal met een persbericht over alle ongewone gebeurtenissen die aan de bevoegde instanties gemeld zijn, ongeacht de grootte, het risico of de gevaarzetting ervan. In dit kader melden wij dat in het tweede kwartaal van 2013 geen nieuwe meldingen zijn gedaan aan de autoriteiten.

NRG heeft wel de autoriteiten geïnformeerd over een verbetering die zij heeft doorgevoerd. Deze verbetering betreft de controle met betrekking tot de toegang van ruimtes die tijdens reactorbedrijf niet betreden mogen worden. Twee medewerkers hebben per abuis een ruimte betreden waar een verhoogd stralingsniveau heerste. Doordat zij de juiste stralingsmeetapparatuur bij zich hadden, hebben zij direct de ruimte verlaten. De betreffende medewerkers hebben door dit voorval 500 microsievert aan stralingsdosis ontvangen, vergelijkbaar met de helft van de dosis waaraan een astronaut een dag in de ruimte wordt blootgesteld. De gemiddelde jaardosis van de Nederlander bedraagt 2.500 microsievert.

Op 29 juni 2013 is op de Onderzoekslocatie Petten een indringer staande gehouden door de beveiliging. De indringer was in beschonken toestand en is overgedragen aan de politie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl