Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 juli 2013 Landelijke 24-daagse schoonmaaktour langs hele Noordzeekust op 1 augustus 2013

MyBeach - schrijf je nu in Op donderdag 1 augustus 2013 start de MyBeach Cleanup Challenge 2013. Een team van Stichting De Noordzee gaat de héle Noordzeekust opruimen en het afval tellen.

Het doel is om mensen te informeren over afval op het strand en in zee, en het afvalprobleem in kaart te brengen. In 24 dagen loopt het team maar liefst 350 kilometer over het strand, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Tijdens deze landelijke opruimtocht bezoekt het team alle MyBeaches waar kunstenaars en muzikanten zullen optreden. Stichting De Noordzee roept iedereen op om te helpen en zich via de website in te schrijven voor één (of meerdere) etappes van deze schoonmaakactie.

Touwen en netten meest gevonden afvalitems

Met de MyBeach Cleanup Challenge 2013 wil Stichting De Noordzee aandacht vragen voor het groeiende afvalprobleem in zee en op de Nederlandse stranden. Eerdere opruim- en telacties van strandafval van Stichting De Noordzee tonen aan dat er per honderd meter strand gemiddeld 450 stuks afval liggen. Met gegevens over de hoeveelheid en het soort afval kan Stichting De Noordzee het probleem bij de bron aanpakken.

Samen opruimen voor schonere stranden

Stichting De Noordzee roept iedereen op om een handje te helpen tijdens de MyBeach Cleanup Challenge 2013. Wie in de buurt is, kan spontaan meelopen.

Geïnteresseerden die zich vooraf inschrijven via de website maken kans op vier overnachtingen in een huisje aan het strand bij MyBeach Noordwijk.

Samenwerking met Boskalis

De MyBeach Cleanup Challenge 2013 wordt georganiseerd in samenwerking met Boskalis, een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten.

Meer info

www.mybeach.info (Bron: Natuurwegwijzer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl