Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 juli 2013 Sprong voor schoon water - Heerhugowaard

HHNK logoBron: HHNK - Op 14 juli 2013 om klokslag 15.00 uur ging burgemeester Ter Heegde voorop bij de Nationale 'Big Jump' in het schone Meer van Luna in Heerhugowaard. Samen met bestuurder Hans van Os van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en plaatsvervangend directeur Erna Krommendijk van Milieufederatie Noord-Holland sprongen Heerhugowaarders om te benadrukken dat mensen op vele manieren kunnen genieten van schoon oppervlakte-water. Zo is het fijn om in te zwemmen.

De ruim tachtig springers benadrukten dat het bijzonder is dat er in het stedelijk gebied van Heerhugowaard gezond zwemwater is. Schoon water in de stad is zeker niet vanzelfsprekend. Iedereen kan daar aan bijdragen door het water niet als afvoerputje te gebruiken, bijvoorbeeld door geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken en geen eendjes te voeren. Vorig jaar was er een Big Jump in de Zaan in Zaandam, met deze geslaagde sprong in het Meer van Luna lijkt er een traditie te ontstaan.

Overal in Europa

Tegelijk met de Big Jump in Heerhugowaard sprongen honderden mensen verspreid over negen plaatsen in Nederland in het water. Overal in Europa gebeurde hetzelfde. De springers gaven hiermee aan dat ze schoon oppervlaktewater willen, waar ze zonder zorgen van kunnen genieten. In 2015 moet de waterkwaliteit in heel Europa sterk zijn verbeterd. Daar moet nog veel voor gebeuren. De springers wilden er op wijzen dat zij zeeën, rivieren en meren willen zonder troep, blauwalgen, bestrijdingsmiddelen en microplastics er in. De Big Jump in Nederland is een initiatief van de Natuur- en Milieu-federaties. Zij werkten samen met waterschappen en gemeenten.

Fotos zijn te bekijken op www.hhnk.nl (Bronnen: Milieufederatie Noord-Holland, HHNK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl