Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 augustus 2013 Aandeelhouders van windpark Gemini bekend: oa energie- en afvalnutsbedrijf HVC

Vorige week maakte Typhoon Offshore bekend dat alle aandelen van offshore windpark Gemini verdeeld zijn en wie de aandeelhouders zijn. HVC is al langer betrokken bij de ontwikkeling van het park en participeert met 10%.

Aandeelhouders

De aandeelhouders zijn:

Alle aandeelhouders zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling, constructie en exploitatie van het 600MW grote zee-windpark. Typhoon plant de aanleg van het park begin 2015 te starten. De oplevering staat ca halverwege 2017 gepland.

HVC-aandeel

HVC participeert voor 10% in Gemini en heeft het recht om maximaal 15% (≈ 90MW) van de opgewekte elektriciteit ten behoeve van de aandeelhouders af te nemen. Dat is voldoende groene stroom voor bijna 118.000 huishouden. Met de productie van deze groene stroom levert HVC een bijdrage aan de verduurzaming van de energiegebruik van haar aandeelhouders, 48 Nederlandse gemeenten en 6 waterschappen.

Over Gemini

Project Gemini is het volledig vergunde offshore windpark wat 55 kilometer boven Schiermonnikoog zal worden gerealiseerd. Het in totaal 600MW grote offshore windpark zal 2,6TWh groene stroom per jaar gaan opwekken. Dit staat gelijk aan 785.000 huishouden/ 1.5MLN mensen. Gemini bespaart per jaar 1,25,000 ton aan co2 uitstoot. (bron: energie- en afvalnutsbedrijf HVC)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl