Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 augustus 2013 Wint uw gemeente één van de Noord-Hollandse Energie Awards op 14 november 2013?

Tijdens het Bestuurlijk Congres op 14 november 2013 worden ook dit jaar weer de Noord-Hollandse Energie Awards uitgereikt. Met deze Awards zet het Servicepunt goede inspanningen en resultaten van Noord-Hollandse gemeenten op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving in het zonnetje. Heeft uw gemeente het afgelopen jaar veel bereikt en/of een bijzondere aanpak gevolgd in het realiseren van uw gemeentelijke klimaat en duurzame energiebeleid? Draag uw gemeente dan voor voor één van de maar liefst vier Awards. Wellicht mag u dan in november 2013 een Award in ontvangst nemen.

Er zijn dit jaar Awards te vergeven in de volgende vier categorieën:

De laatste Award is nieuw dit jaar. Net als gemeenten werken ook veel Noord-Hollandse corporaties actief aan verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Met een gezamenlijke aanpak kunnen gemeenten en corporaties hun krachten bundelen en meer bereiken. Met deze Award willen we onze waardering uitspreken aan goede voorbeelden op het gebied van samenwerking tussen gemeente(n) en woningcorporatie(s). Zo hopen we nog meer gemeenten en corporaties te motiveren om ook de kansen van samenwerking op te zoeken en te verzilveren.

Nominaties op basis van CO2-Monitor én eigen motivatie

De genomineerden voor de Awards Duurzame Energieproductie en Energiebesparing Gebouwde Omgeving worden in eerste instantie bepaald door de resultaten uit de CO2-monitor. Het is dan ook erg belangrijk dat de gegevens van uw gemeentelijke projecten en inspanningen in de monitor up-to-date zijn. U heeft tot 1 oktober de tijd om de gegevens vanuit uw gemeente in de monitor te verwerken. Heeft u hier vragen over of kunt u hier hulp bij gebruiken? Neemt u dan contact op met uw regioconsulent of stuur een mailtje naar .

Het kan zijn dat uw gemeente wel belangrijke resultaten heeft geboekt of bewonderingswaardige inspanning heeft geleverd, maar dat dit (nog) niet direct blijkt uit de monitor. Ook dan kunt u kans maken op een Award, door ons in een schriftelijke motivatie te vertellen waarom uw gemeente de Award verdient.

Voor de Ambitie Award en de Award Samenwerking Gemeente & Corporatie worden de genomineerden volledig bepaald op basis van de ontvangen voordrachten voor nominatie.

De Awards worden uitgereikt tijdens het Bestuurlijk Congres van het Servicepunt Duurzame Energie op 14 november 2013. Het publiek bepaalt ter plekke de winnaar van de Ambitie Award. Een deskundige jury stelt de genomineerden en uiteindelijke winnaars van de overige drie Awards vast.

Wilt u uw gemeente of project voordragen voor één van de vier Awards?

U kunt uw gemeente of project voordragen voor één van de vier Awards door een motivatie in te sturen met een korte toelichting waarom een project of een gemeente een Award verdient. De jury beoordeelt de motivaties op aspecten als inspanningsniveau, ambitieniveau, samenwerking, gerealiseerde resultaten en toepassing van innovatieve aanpak c.q. maatregelen.

Het insturen van uw motivatie om projecten/gemeenten voor te dragen voor één van de Awards is mogelijk tot 1 oktober 2013. U kunt hiervoor uw motivatie mailen. We zien uw motivatie graag tegemoet en hopen op een spannende eindstrijd!

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met uw regioconsulent. Meer informatie over de Awards vindt u op de website van het Servicepunt. (Bron: Servicepunt Duurzame Energie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl