Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 20 augustus 2013 Nieuwe weidemolen op Verdolven End in Harger- en Pettemer Polder

SCHAGEN - Meerdere weidemolentjes sierden vroeger de Harger- en Pettemerpolder. Door de jaren heen zijn deze in verval geraakt en veelal verdwenen. Natuurmonumenten heeft nu een stukje cultuurhistorie in de polder hersteld door het plaatsen van een nieuw weidemolentje op het Verdolven End.

Nieuwe weidemolen op Verdolven End in Harger  en Pettemer Polder

Op de plek waar vroeger een weidemolentje stond was de originele molenput nog aanwezig. De nieuwe molen is weer op dezelfde plek geplaatst. Het weidemolentje is van het type V-8, net als het originele weidemolentje. Het heeft een toren van 3 meter met een wiekenstel van 3 meter. Het molentje werd geplaatst door Cor Bus van de firma Windkracht uit Oostknollendam.

Het weidemolentje staat op het perceel het Verdolven End in de Harger- en Pettemerpolder. Dit perceel heet zo omdat men hier vroeger grond heeft verdolven voor de Hondsbossche Zeewering. Het nieuwe weidemolentje is geschikt om het land te bemalen. Om de molen wordt een duurzaam houten hek geplaatst om de molen, maar ook mensen te beschermen.

Het nieuwe molentje is deels gefinancierd door Provincie Noord-Holland in het kader van het programma Ruimtelijke Kwaliteit als onderdeel van de aanpak van Zwakke Schakels.

Kijk voor meer informatie over de Harger- en Pettemerpolder op www.natuurmonumenten.nl

(Bron: www.natuurmonumenten.nl, Kust op Kracht)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl