Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 04 september 2013 Ondertekening Visie 'Wadden Sea Flyway Initiative'

De Waddenzeelanden gaan een gezamenlijke visie ondertekenen over het belang van de Waddenzee in de vliegroute van vogels tussen Afrika en het Arctische gebied. Deze visie zal worden ondertekend op de Trilaterale Ministersconferentie in het Deense Tønder in februari 2014 .

De visie over de Flyway (zoals de internationale term luidt voor deze vogeltrekroute) moet de samenwerking versterken over het gehele Flyway-gebied.

Dit geldt voor het beheer van trekvogels en het onderzoek naar trekvogels die afhankelijk zijn van de Waddenzee. Het gaat ondermeer om soorten zoals kanoetstrandloper, lepelaar, grote stern, rosse grutto en drieteenstrandloper.

Monitoring en onderzoek

De visie wordt opgesteld aan de hand van een aantal basisprincipes. Die principes staan nu online. De kern daarvan is dat gezamenlijke monitoring en onderzoeksactiviteiten langs de gehele Oost- Atlantische Flyway van enorm belang zijn voor een effectieve bescherming van de ecologische (maar ook economische) waarde van de Flyway.

In januari 2014 zal deze simultaantelling voor het eerst langs de hele Oost-atlantische trekroute plaatsvinden. Op die manier neemt onze kennis toe en kunnen we Wadvogels beter beschermen!

Meer informatie op www.rijkewaddenzee.nl (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl