Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 09 september 2013 Burgerbrug nieuw gemaal én fietspad rijker - opening op 12 september 2013

HHNK logoBron: HHNK - Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft in Burgerbrug twee projecten afgerond. Een gloednieuw gemaal langs de Grote Sloot zorgt voor droge voeten in de omliggende polders en met het nieuwe fietspad langs de Burgerweg is een aaneengesloten fietsroute tussen Burgerbug en Tuitjenhorn ontstaan. Leerlingen van de Sint Joseph-school uit Burgerburg zullen op 12 september 2013 samen met bestuurders van gemeente, provincie en hoogheemraadschap zowel het nieuwe gemaal in gebruik nemen als het fietspad openen.

Watermanagers in spé

De leerlingen starten de middag op het nieuwe gemaal. Wat is er nodig om wateroverlast in een polder te voorkomen en hoe werkt een gemaal? Met een les vol proefjes en experimenten krijgen de leerlingen een stoomcursus watermanager aangeboden. Na de waterles gaan de leerlingen samen met genodigden op de fiets naar het nieuwe fietspad.

Droge voeten

Het nieuwe gemaal aan de Grote Sloot staat op de plek van het oude gemaal en heeft ook de functie overgenomen van het gemaal aan de Burgerweg. Het gemaal maakt deel uit van een pakket aan maatregelen dat we nemen om wateroverlast te voorkomen, zoals de aanleg van waterbergingen en het verbreden van sloten.

Fietspad nu helemaal klaar

Tijdens wegwerkzaamheden in 2010 is het eerste deel van het fietspad gerealiseerd tot aan het gemaal halverwege de Burgerweg. Om het tweede deel van het fietspad aan te leggen leek een dure brugconstructie nodig over de uitmaalsloot van het gemaal. Nu het gemaal en de bijbehorende uitmaalsloot sinds dit jaar niet meer in gebruik zijn, kon het fietspad eenvoudig worden doorgetrokken naar het Zwanenplein. Van het fietspad zullen vooral veel schoolgaande jongeren gebruik maken. Het fietspad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl