Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 13 september 2013 Welke gemeenten winnen dit jaar een Noord-Hollandse Energie Award? Bekendmaking op 4 november 2013

Welke gemeenten winnen dit jaar een Noord-Hollandse Energie Award? Ook dit jaar reikt het Servicepunt Duurzame Energie tijdens haar Bestuurlijk Congres (op 14 november 2013) weer de Noord-Hollandse Energie Awards uit. Met deze Awards zet het Servicepunt goede inspanningen en resultaten van Noord-Hollandse gemeenten op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving in het zonnetje.

Heeft uw gemeente het afgelopen jaar veel bereikt en/of een bijzondere aanpak gevolgd in het realiseren van uw gemeentelijke klimaat en duurzame energiebeleid? Draag uw gemeente dan voor voor één van de maar liefst vier Awards. Wellicht mag u dan in november 2013 een Award in ontvangst nemen.

Er zijn dit jaar Awards te vergeven in de volgende vier categorieën:

De laatste Award is nieuw dit jaar. Net als gemeenten werken ook veel Noord-Hollandse corporaties actief aan verduurzaming van de gebouwde omgeving. Met een gezamenlijke aanpak kunnen gemeenten en corporaties hun krachten bundelen en meer bereiken. Met deze Award willen we onze waardering uitspreken aan goede voorbeelden op het gebied van samenwerking tussen gemeente(n) en woningcorporatie(s). Zo hopen we nog meer gemeenten en corporaties te motiveren om ook de kansen van samenwerking op te zoeken en te verzilveren.

Nominaties op basis van CO2-Monitor én eigen motivatie

De genomineerden voor de Awards worden bepaald op basis van de objectieve resultaten uit de CO2-monitor. Daarnaast kunnen gemeenten die in het afgelopen jaar goede resultaten hebben geboekt of een bewonderingswaardige inspanning hebben geleverd op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving, voorgedragen worden voor een Award.

De Awards worden uitgereikt tijdens het Bestuurlijk Congres van het Servicepunt Duurzame Energie op 14 november 2013. Het publiek bepaalt ter plekke de winnaar van de Ambitie Award. Een deskundige jury stelt de genomineerden en uiteindelijke winnaars van de overige drie Awards vast.

Wilt u een gemeente, corporatie of project voordragen voor één van de vier Awards?

U kunt een gemeente, corporatie of project voordragen voor één van de vier Awards door een motivatie in te sturen met een korte toelichting waarom een project of een gemeente een Award verdient. De jury beoordeelt de motivaties op aspecten als inspanningsniveau, ambitieniveau, samenwerking, gerealiseerde resultaten en toepassing van innovatieve aanpak c.q. maatregelen.

Het insturen van uw motivaties is mogelijk tot 1 oktober 2013. U kunt uw motivatie mailen naar We zien uw motivatie graag tegemoet en hopen op een spannende eindstrijd!

Meer informatie over de Awards vindt u hier op de website van het Servicepunt Duurzame Energie http://www.servicepuntduurzameenergie.nl/awards

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl