Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 25 oktober 2013 Genomineerden Noord-Hollandse Energie Awards bekend

Ook dit jaar reikt het Servicepunt Duurzame Energie tijdens haar Bestuurlijk Congres (op 14 november 2013 a.s.) de Noord-Hollandse Energie Awards uit. Met de uitreiking van deze Awards zet het Servicepunt goede inspanningen en resultaten van Noord-Hollandse gemeenten op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving in het zonnetje. Om zo andere gemeenten en partijen in Noord-Holland te inspireren en motiveren om deze koplopers te volgen. Er zijn Awards te vergeven in drie categorieën. Sinds deze week zijn de genomineerden bekend.

Genomineerden Award Duurzame Energieproductie

Op basis van de gegevens uit de CO2-Monitor is bepaald welke Noord-Hollandse gemeenten het afgelopen jaar het hoogst scoorden op het gebied van duurzame energie productie per inwoner. De volgende drie gemeenten zijn genomineerd voor de Award Duurzame Energieproductie 2013 (op alfabetische volgorde):

Genomineerden Award Energiebesparing Gebouwde Omgeving

Op basis van de gegevens uit de CO2-Monitor is bepaald welke Noord-Hollandse gemeenten het afgelopen jaar het hoogst scoorden op het gebeid van gerealiseerde energiebesparing per inwoner. De volgende drie gemeenten zijn genomineerd voor de Award Energiebesparing Gebouwde Omgeving 2013 (op alfabetische volgorde):

Genomineerden Ambitie Award

De Ambitie Award wordt uitgereikt aan een gemeente c.q.

gemeentelijk samenwerkingsverband met veelbelovende (en concrete) ambities om grote slagen te maken op het gebied van duurzaamheidsbeleid, energiebesparing, CO2-reductie en/of klimaatbeleid. Gemeenten of gemeentelijke samenwerkingsverbanden konden zichzelf (of andere gemeenten) voordragen voor nominatie.

Uit alle inzendingen zijn de volgende drie genomineerden geselecteerd:

Uitreiking Awards tijdens Bestuurlijk Congres op 14 november 2013

Namens de provincie Noord-Holland en het Servicepunt Duurzame Energie zal Jaap Bond, gedeputeerde duurzame energie, tijdens het Bestuurlijk Congres op 14 november 2013 in het AFAZ Stadion te Alkmaar de Awards uitreiken aan de uiteindelijke winnaars. De winnaars van de Award Duurzame Energieproductie en de Award Energiebesparing zijn door de jury bepaald. De winnaar van de Ambitie Award wordt ter plekke door de deelnemers aan het Bestuurlijk Congres bepaald, op basis van pitches door de genomineerde bestuurders.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl