Technologie & Milieu: 01 november 2013 Start aanbesteding beheerder Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland kan van start met de aanbesteding voor een fondsbeheerder voor het Participatiefonds Duurzame Economie. Daar hebben Gedeputeerde Staten dinsdag 1 oktober 2013 toe besloten. De aanbesteding wordt mogelijk gemaakt door de toestemming van het ministerie van BZK voor de oprichting van het Fonds.

De komende vijf tot tien jaar investeert de provincie Noord-Holland met het Fonds tot € 85 miljoen in projecten om ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en duurzame economie verder te stimuleren. Het Fonds kan participaties aangaan op het terrein van bijvoorbeeld biomassavergassing, duurzaam bouwen, zonne-energie, of wind op zee. Het Fonds wordt gefaseerd ingevoerd, met een eerste tranche van € 30 miljoen.

De verwachting is dat de aanbesteding tot eind van het jaar zal lopen. Begin 2014 kan dan de beheerder worden aangesteld, waarna het Fonds daadwerkelijk operationeel kan worden.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl