Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 05 november 2013 Bijeenkomst "Energie uit bloembolresten" op 21 november 2013 in Lelystad

Op donderdag 21 november 2013 organiseert ACRRES in Lelystad een informatiemiddag over het gebruik van bloembolrestafval in een co-vergister. Op deze middag worden de resultaten van het vergistingsonderzoek gepresenteerd dat in opdracht van de firma Burger Tulpen en Lelies is uitgevoerd.

Georganiseerd door: ACRRES
Datum: do 21 november 2013
Tijd: 12:00 tot 17:00
Locatie: ACRRES, Edelhertweg 1 8219 PH Lelystad

Dit onderzoek is gefinancierd door de provincie Flevoland.

Met het onderzoek is nagegaan wat het perspectief is van bloembolresten als co-product in een vergister. Er zijn proeven uitgevoerd met zowel lelie- als tulpenresten. Dit afval wordt momenteel gecomposteerd of tegen betaling afgevoerd. Vergisten is een interessante optie. Op deze manier wordt er een bijdrage geleverd aan de productie van groene energie en telers hebben een duurzaam alternatief om van afval af te komen.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt tevens ingegaan op andere nuttige inhoudsstoffen in bloembolafval. De middag wordt afgesloten met een rondgang langs de ACCRES-installaties.

ACCRES

ACRRES staat voor Application Centre for Renewable RESources en is het landelijke praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen. Het praktijkcentrum is een krachtenbundeling van de Lelystadse kennisinstellingen Praktijkonderzoek Plant & Omgeving en de Animal Sciences Group, beiden onderdeel van Wageningen UR, met ENECO. De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad ondersteunen het ACRRES-initiatief.

Deelname is gratis.

Opgave tot 15 november 2013, zie ppo.wur.nl/. (Bron: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl