Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 20 november 2013 Bewoners op de planken: Waterberging Schagerbrug is geopend

HHNK logoBron: HHNK - Waterberging Schagerbrug is geopend. Voor de 300 aanwezige bewoners verzorgden acteurs van toneelvereniging OEK (Ons Eigen Kring) en koor Canto uit Schagerbrug een geweldige opening met film, theater en zang.

Sporthal Molentocht was voor de gelegenheid omgetoverd tot een verrassende theaterzaal compleet met strobalen, nevelig land én zompige huiskamer. Artistiek leider Arjan Bouwmeester van Artiance bedacht samen met de lokale gezelschappen het programma 'De weg van het water'.

In een driekwartier durende voorstelling kregen de gasten klassieke Engelse liederen en geestige sketches voorgeschoteld. Een afwisselend en bijzonder programma, voor èn door de bewoners van Schagerbrug. Ruim 40 bewoners hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorstelling. Zowel voor als achter de schermen. Zo stak Willem Bakker vele uren in het schilderen van een levensechte impressie van de waterberging en de Westfriese Omringdijk en werkten veel vrijwilligers mee aan de decoropbouw.

De voorstelling werd afgesloten met een interview met de betrokken bestuurders gedepeputeerde Joke Geldhof, loco-burgemeester Jos Beemsterboer en hoogheemraad Cees Mantel. Mantel nam de gelegenheid te baat om de bewoners te bedanken voor de medewerking en het begrip voor de overlast.

Waterberging, natuur en recreatie

Het klimaat verandert, het regent harder en vaker. Om het extra water tijdelijk op te kunnen vangen, nemen we maatregelen, zoals de aanleg van waterbergingen.

In Schagerbrug is het werk gecombineerd met de aanleg van een wandelpad en natuur. Met de aanleg van deze zogenoemde 'droge' waterberging is een polder ter grootte van 340 ha beschermd tegen wateroverlast. Naar verwachting zal de berging eens in de vijf jaar voor enkele dagen vollopen. De overige tijd staat het gebied droog.

Ruimte voor water

Waterberging Schagerbrug maakt deel uit van een groot maatregelenpakket dat we in samenwerking met provincie, gemeenten en andere organisaties uitvoeren met als doel droge voeten te houden en wateroverlast te voorkomen. De provincie heeft financieel bijgedragen aan het project.

Meer informatie op www.hhnk.nl/ruimtevoorwater

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl