Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 21 november 2013 Waddenfonds investeert in verduurzamen industrie

Gemeenschappelijke Regeling WaddenfondsBron: Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds - Twee miljard liter drinkwater. Dat is wat er bespaard wordt met het project Industriewater Chemiecluster Delfzijl. Het is een van de projecten die gesubsidieerd worden door het Waddenfonds. Het Dagelijks Bestuur van het fonds heeft hier een besluit over genomen. Voor het project Industriewaterleiding Chemiecluster Delfzijl is €132.700 subsidie beschikbaar gesteld. De totale kosten van het project bedragen €512.700.

Groningen Seaports legt in het Chemiepark Delfzijl een leidingnetwerk van 4.400 meter lengte aan. Deze leiding wordt gebruikt voor de aanvoer en distributie van proceswater voor de industrie. Het proceswater wordt geleverd door Akzo Nobel.

Dit proceswater is afvalwater en zou normaal gesproken worden geloosd. Het proces water wordt in de nieuwe situatie gebruikt ter vervanging voor het huidige gebruik van kwalitatief hoogwaardig drinkwater. Via de nieuwe leiding kan jaarlijks ongeveer twee miljard liter industriewater worden aangevoerd. Het project draagt hiermee bij aan de verdere verduurzaming van het Chemiecluster Delfzijl. Op termijn kan dit (openbare) leidingnetwerk meerdere bedrijven van industriewater voorzien. Dit heeft positieve economische en ecologische effecten. Daarmee draagt het project bij aan de Waddenfondsdoelen duurzame economische ontwikkeling in het Waddengebied en het terugdringen van de ecologische belasting van de Waddenzee.

Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het Waddenfonds Tineke Schokker: "Duurzame economische ontwikkeling is goed voor het Waddengebied. De industrie levert met dit project een bijdrage aan het hergebruik van reststromen, in dit geval afvalwater. Zij werkt zo mee aan een duurzame toekomst in het Waddengebied. Goed dat het Waddenfonds hieraan bijdraagt." Het Waddenfonds verleent deze keer een miljoen Euro subsidie. In totaal wordt zo met deze twee projecten twee miljoen Euro geïnvesteerd in het Waddengebied.

Bijlage met meer informatie over de toegekende projecten is te vinden op www.waddenfonds.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl