Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 25 november 2013 LEGO battle tijdens roboticawedstrijd FIRST LEGO® League bij Hogeschool Inholland Alkmaar op woensdag 27 november 2013

Auteur: Hogeschool Inholland - Leerlingen van basisschool en middelbare school uit regio Noord-Holland Noord presenteren op woensdag 27 november 2013 zelfgebouwde robots tijdens de internationale robotwedstrijd FIRST LEGO® League. De wedstrijd werd de afgelopen maanden gehouden bij Hogeschool Inholland Alkmaar. De scholieren voeren tijdens de regiofinale met een zelfgebouwde robot van LEGO allerlei opdrachten uit. De winnende scholierenteams mogen meedoen aan de Beneluxfinale van de League en eventueel ook naar de Europese finale.

De FIRST LEGO® League is een unieke internationale roboticawedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar en biedt hen de mogelijkheid om in teamverband op een leuke en uitdagende manier in aanraking te komen met techniek.

Ingenieursvereniging KiviNiria en Hogeschool Inholland Alkmaar zijn de organisatoren van de regiofinale in Noord-Holland Noord.

'NATURE'S FURY' is dit jaar het actuele en overkoepelende thema. De teams hebben manieren onderzocht om natuurrampen te voorkomen of om de schade ervan te beperken of onderzochten hoe reddings- en opruimingsacties beter kunnen worden uitgevoerd en gecoördineerd. Elke groep presenteert tijdens de regiofinale de gevonden resultaten en oplossingen aan een jury van vakdeskundigen.

Drieëntwintig teams uit de groepen 7 & 8 van basisscholen en uit de klassen 1 & 2 van middelbare scholen uit Noord-Holland werkten de afgelopen twee maanden hard aan het bouwen van een zelfontworpen robot met behulp van LEGO MINDSTORM.

Niet alleen op school, maar ook op avonden of in het weekend werd samen met ouders gewerkt aan de robots en het thema. De teams uit Amsterdam, Alkmaar, Bergen, Bovenkarspel, Castricum, Haarlem, Heerhugowaard, Hillegom, Hoorn, Schagen en St. Maarten waren op 20 september 2013 bij Hogeschool Inholland Alkmaar bij de kick-offbijeenkomst. De afgelopen maanden hebben leerlingen kunnen terugvallen op de uitleg over de robots en de wedstrijd van deskundigen van ARCADIS Nederland BV, FUGRO Geoservices B.V., ROYAL HASKONING DHV en op studenten van de TU Eindhoven.

Prijzen en kennis: Uiteraard doen de kinderen veel technische kennis op. Het werkveld vraagt om meer technisch afgestudeerden. Om meer leerlingen voor techniek te interesseren willen de organisatoren ze hier al jong enthousiast voor maken. De teams kunnen tijdens de regiofinale op 27 november 2013 op de volgende onderdelen prijzen winnen: Teamwork, Robotontwerp, Onderzoek naar NATURE'S FURY en een Robotwedstrijd. Van de overallwinnaars gaan de twee hoogst geplaatste teams door naar de Beneluxfinale van de FIRST LEGO® League die dit jaar plaatsvindt in januari/februari 2014. (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl