Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 02 december 2013 Zandpolder fase 2 wordt Luilekkerland voor steltlopers (natuurgebied tussen Callantsoog en Goote Keeten)

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op vrijdag 29 november 2013 ging de eerste schop de grond in voor een nieuw natuurgebied tussen Callantsoog en Goote Keeten: Zandpolder fase 2. Landschap Noord-Holland realiseert hier tot maart 2014 een Luilekkerland voor trekkende steltlopers, zoals scholeksters en steenlopers. Voor deze vogels verdwijnt een deel van de natuur en het voedsel op de strekdammen door de kustversterking met zand bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering.

De start van de werkzaamheden stonden voor gedeputeerde Geldhof ook symbool voor de aftrap van de ruim 25 projecten die de provincie Noord-Holland, de gemeenten Bergen en Schagen, Landschap Noord-Holland en Natuurmonumenten de komende jaren gaan realiseren. De kust wordt niet alleen veiliger, maar ook aantrekkelijker.

De kustversterking met zand, strand en duin tussen Camperduin en Sint Maartenszee creëert ook kansen voor toerisme, recreatie en natuur.

Zandpolder is één van deze projecten die kansen biedt voor de natuur. Landschap Noord-Holland maakt het gebied voedselrijk en tot een plek waar steltlopers kunnen rusten bij hoogwater op zee. Het wordt een Luilekkerland met wisselende waterstanden en eilandjes. Iedereen kan straks van het gebied genieten vanaf de Duinweg en de Voorweg in Callantsoog.

Meer informatie: www.kustopkracht.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl