Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 januari 2014 NRG: overzicht van alle ongewone gebeurtenissen afgelopen kwartaal

NRG logoBron: NRG - NRG doet aan het einde van ieder kwartaal via een persbericht melding van alle ongewone gebeurtenissen (ongeacht grootte, het risico of de gevaarzetting) die aan de bevoegde instanties gerapporteerd zijn. In dit kader zijn er in het vierde kwartaal van 2013 twee nieuwe meldingen gedaan.

Op 17 oktober 2013 is een afwijking in de Molybdeen Productiefaciliteit (MPF) gemeld.

Het betrof de mogelijke overschrijding van de grenswaarde van de hoeveelheid uranium in één van de afvaltanks van één van de beide productielijnen. Onderzoek heeft aangetoond dat hier geen sprake van is geweest. Inmiddels wordt hard gewerkt om de MPF klaar te maken voor inbedrijfname. Dit gebeurt binnen het return to service-programma dat op 14 november 2013 is gestart. Het doel van dit bedrijfsbrede programma is om ongeplande uitval van de nucleaire faciliteiten in Petten in de toekomst te voorkomen en de betrouwbaarheid van levering te waarborgen.

Op 13 december 2013 is verder melding gedaan van het uitvallen van het gebouwventilatiesysteem in het waterbehandelingsgebouw van de DWT-faciliteit (Decontamination and Waste Treatment). Dit gebeurde tijdens een stroomstoring in het regionale elektriciteitsnet. NRG heeft direct hierop de werkzaamheden stilgelegd en een tijdelijke noodstroomvoorziening geïnstalleerd. De waterbehandeling van DWT zuivert radioactief afvalwater. Ook deze faciliteit valt onder het return to service-programma.

Meer informatie op www.nrg.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl