Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 28 januari 2014 Gemeente Texel: Lening beschikbaar voor energiebesparende maatregelen

Duurzaam investeren in de eigen woning wordt nog aantrekkelijker gemaakt. Naast de subsidieregeling van de gemeente Texel via het energieloket, is het vanaf 21 januari 2014 mogelijk een Energiebespaarlening af te sluiten via de Rijksoverheid.

Woningeigenaren kunnen met behulp van gemeentelijke subsidies en met deze nieuwe lening slim investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning.

Hiermee wordt energie bespaard en het milieu minder belast. Ook kunnen energiebesparende maatregelen bijdragen aan het waardebehoud van de woning.

De Energiebespaarlening kan, afhankelijk van de hoogte van het bedrag, afbetaald worden in maximaal tien jaar. Dit geeft de mogelijkheid te investeren in energiebesparende maatregelen zonder dat alle kosten in één keer opgebracht hoeven worden. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd. Meer informatie over energiebesparing en energiebesparende maatregelen is te vinden op de website www.ikinvesteerslim.nl. Ook kan hier online een lening worden aangevraagd.

Energieloket

Voor vragen en advies op het gebied van energiesubsidies en besparing kunnen Texelaars die hun woning energiezuiniger willen maken, nog steeds terecht bij het Energieloket in het gemeentehuis. Het einde van de subsidiegelden is wel in zicht. De gemeente zet zich in om deze succesvolle regeling te verlengen.

Mochten er echter geen nieuwe gelden beschikbaar komen, dan zal het energieloket medio 2014 haar deuren sluiten. Aanvragen die vanaf heden worden ingediend dienen voor 1 oktober 2014 gerealiseerd te zijn. Het energieloket is op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast is het energieloket telefonisch te bereiken van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur op telefoonnummer 06-82060971 en per e-mail .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl