Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 februari 2014 Landschap Noord-Holland zoekt: Beschermdames en -heren voor weidevogels

Binnenkort begint het broedseizoen voor de weidevogels weer. U kunt helpen er een succes van te maken! Door allerlei oorzaken gaat het niet goed met de weidevogels. Soorten als grutto en kievit hebben het al jaren moeilijk. Het goede nieuws is dat u kunt helpen tijdens het broedseizoen. Dat kan bijvoorbeeld door het markeren van nesten. Zo kan de boer tijdens z'n werk er rekening mee houden. Als er kuikens rondlopen is vrijwilligerswerk ook belangrijk. Door vlaggen in het land te plaatsen voor het maaien plaatsvindt trekken ouders met hun jongen naar andere plekken.

Vrijwilliger worden bij het beschermen van de weidevogels is een belangrijke klus. En plezierig want u bent veel buiten en contacten met de agrariërs zijn vaak heel stimulerend. In Noord-Holland zijn maar liefst 25 weidevogelgroepen actief. Ervaring voor het werken met weidevogels is niet nodig. U krijgt een cursus die uit twee avonden bestaat en waarin u allerlei achtergrondinformatie krijgt.

Deelnemers kunnen kiezen uit 2 cursuslocaties: Het kantoor van Landschap Noord- Holland in Heiloo op de donderdagen 27 februari 2014 en 6 maart 2014 of in Purmerend in De DOELE op de maandagen 10 en 17 maart 2014. Voorwaarde is dat deelnemers van half maart 2014 tot half juni 2014 wekelijks beschikbaar blijven. De jaren daarna volgt begeleiding en training in het veld bij een bestaand groepje weidevogel vrijwilligers. Ook agrariërs, die nog niet aan weidevogelbescherming doen, kunnen zich aanmelden voor informatie of cursusdeelname.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen of bellen met Krijn Trimbos ( , 06-13584908) of Wim Tijsen (, 06-53118106) van Landschap Noord-Holland. (bron: Landschap Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl