Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 04 maart 2014 Nieuw portaal voor informatie over Europees en Nederlands Milieubeleid

rijksoverheid logo Bron: Rijksoverheid - Per 1 maart 2014 is informatie over het Europese en Nederlandse milieubeleid nog makkelijker te vinden. Via de website van Kenniscentrum InfoMil is een handboek beschikbaar over de milieuwetgeving van de Europese Unie en de uitvoering daarvan in Nederland: 'Handboek EU Milieubeleid en Nederland'. Het digitale handboek is bedoeld voor een brede doelgroep: van milieudeskundigen tot geïnteresseerde burgers.

Op de website van Kenniscentrum InfoMil - www.infomil.nl - (onderdeel van Rijkswaterstaat) zijn per beleidsterrein de hoofdzaken van de Europese en de Nederlandse milieuregelgeving en milieubeleid te vinden. De indeling is gebaseerd op de EU-wetgeving. Het boek meldt ook belangrijke jurisprudentie.

Toch is het niet puur een juridisch naslagwerk; het besteedt eveneens aandacht aan de achtergronden van het beleid en de bereikte resultaten.

De publicatie legt een verbinding tussen het Europese én het Nederlandse beleid en de regelgeving. Andere informatiebronnen over deze onderwerpen handelen meestal óf over het Europese óf over het Nederlandse milieubeleid.

Het handboek is gebaseerd op het 'Manual of European Environmental Policy' van het Institute for European Environmental Policy in Londen. In 2002 is de Nederlandse versie voor het eerst gepubliceerd. De afgelopen jaren is die verder uitgebreid. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM; Vrije Universiteit), het T.M.C.

Asser Instituut, en het Amsterdam Centre for Environmental Law and Sustainability van de Universiteit van Amsterdam (ACELS; Universiteit van Amsterdam) het oude handboek vernieuwd. Aangezien ontwikkelingen in milieubeleid- en regelgeving niet stilstaan, wordt het voortaan regelmatig herzien.

De publicatie voorziet in een behoefte: de website EU-milieubeleid.nl waar het handboek tot heden te vinden was, trekt per maand tussen de 5.000 en 10.000 bezoekers. De verwachting is dat door de gebruiksvriendelijkere omgeving van de InfoMil-website nog meer mensen gebruik zullen maken van de informatie die de publicatie biedt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl