Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 10 maart 2014 Scholieren geven waterbestuurders waterles

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De officiële aftrap van de NH Waterweek is op donderdag 13 maart 2014. Dan verzorgen leerlingen van de Haarlemse Dreefschool de interactieve les 'Waterexperience' aan alle waterbestuurders in de provincie Noord-Holland.

Wat gebeurt er als er in de provincie geen gezuiverd drinkwater meer beschikbaar is? Hoe voelt het als je echt dorst hebt? Komt Noord-Holland in de toekomst onder water te staan? En hoe inventief zijn de provincie, de waterschappen en de drinkwaterbedrijven om steeds weer nieuwe oplossingen te vinden? Het zijn allemaal vragen die tijdens de 'Waterexperience' aan bod komen.

Grote hap beschuit

Even rustig in de schoolbank blijven zitten is er echter niet bij. Voorafgaand aan de les hebben de leerlingen uit groep 7 - samen met kunstenaar Hans Bossmann - www.hansbossmann.nl - namelijk allerlei interactieve proefjes, wedstrijden en bouwwerken rondom water bedacht. Zo mogen bestuurders proefondervindelijk ervaren wat dorst is door het eten van een grote hap beschuit met kaneel. Alle aanwezigen kunnen in ieder geval hun borst alvast natmaken; ook de waterspetters vliegen deze les gegarandeerd in het rond!

NH Waterweek

De interactieve waterles voor alle waterpartners in de provincie is de officiële aftrap van de 1e editie van de Noord-Hollandse Waterweek, voorafgaand aan Wereldwaterdag - www.wereld-water-dag.nl - op zaterdag 22 maart 2014. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 maart 2014 staan er op 19 locaties in de provincie 20 verschillende activiteiten voor basisscholieren op het programma: van een wandelexcursie door de Amsterdamse Waterleidingduinen tot een wateranimatie maken in Hoorn of een bezoek aan een van de vele waterzuiveringsinstallaties.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl