Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 27 maart 2014 Texel: Kunststofinzameling voorlopig nog vierwekelijks

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - In december 2013 heeft de gemeenteraad van Texel besloten om de afvalinzameling vanaf 2014 anders aan te pakken. Uitgangspunt is meer grondstoffen scheiden direct bij bewoners, zodat er uiteindelijk minder afval het eiland af hoeft.

Een van de uitwerkingen is dat het plastic afval vaker opgehaald gaat worden. Naar verwachting gaat de wijzing van de inzamelingsfrequenties van de verschillende grondstoffen (grijs, groen en plastic) in de herfst van dit jaar van start. Tot die tijd blijven alle inzamelfrequenties ongewijzigd, zo blijft de frequentie van het ophalen van kunststof en plastic eens in de vier weken.

Naar aanleiding van berichten over het besluit van de gemeenteraad vragen inwoners de gemeente of het plastic afval vaker opgehaald zou kunnen worden. De wijziging van plastic inzameling wordt echter tegelijk ingevoerd met de gewijzigde inzameling van de grijze en groene containers. Dit is naar verwachting niet eerder dan het derde kwartaal van dit jaar. Ruim voordat deze veranderingen in de inzameling plaats vinden, worden inwoners hierover geïnformeerd door berichten in de lokale media.

De gemeente onderzoekt op dit moment verschillende manieren om meer grondstoffen uit het afval in te zamelen. Op dit moment zijn grote ontwikkelingen bij de verwerkers van de verschillende grondstoffen en de marktwaarde daarvan. Samen met Texelse bedrijven en de Huisvuilcentrale wordt momenteel een plan gemaakt met realistische maatregelen.

De gemeente vraagt inwoners om de plastic zakken niet te vroeg aan de weg te zetten. Dat trekt mogelijk vogels en ander ongedierte aan die de zakken stuk trekken waardoor de omgeving vervuild raakt met plastic zwerfvuil. Het ophaalschema - zie ook www.texel.nl (veelgestelde vragen) - en is te vinden in de voorste binnenkaft van het Texels telefoonboekje, de Wie, Wat, Waar gids of op de website van de gemeente.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl