Technologie & Milieu: 14 april 2014 Energy Board: Roadmap Biomassateelt op zee

De Energy Board is geïnteresseerd in initiatieven het gebied van grootschalige teelt van biomassa (wieren en algen) in de Noordzee. Op verzoek van de Energy Board zijn partijen die werken aan biomassateelt op zee aan de slag gegaan met het maken van een visie, roadmap en organisatiemodel. Deze roadmap is één van de iconen van Energy Board en heeft als doel de hele organisatiestructuur en business in kaart te brengen: uitdagingen, producten en diensten, strategie, tijd en accordering.

De Maritieme Campus Nederland (MCN), een samenwerkingsverband tussen onderzoeksinstellingen, onderwijsinstellingen (vmbo tot en met wo), ondernemers en overheden, is bij dit traject nauw betrokken als 'aanjager'.

De Roadmap moet vragen gaan beantwoorden als:

Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel is onlangs het Seaweed Science Centre (NSSC) (oftewel het Zeewiercentrum) gerealiseerd. Hier wordt fundamenteel en grensverleggend toegepast onderzoek gedaan op het gebied van zeewier. De Energy Board is betrokken bij het werk van het NSSC. (bron: Energy Board Noord-Holland Noord)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl