Technologie & Milieu: 15 april 2014 ECN trekt ontwikkeling DLP-techniek voor 3D printen door naar metalen

PETTEN - Uit testen is gebleken dat de Digital Light Processing (DLP) gebaseerde technologie die Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) met zijn partners heeft ontwikkeld voor het 3D printen van keramische materialen ook geschikt gemaakt kan worden voor metalen. Dit vormt een kwalitatief hoogwaardiger optie voor de reeds bestaande 3D vormgeeftechnieken voor metalen.

Het voordeel van deze technologie is een betere opbouw van het materiaal, dat in tegenstelling tot de reeds bestaande en alom gebruikte 3D technologieën geen gebruik maakt van het smelten van de metalen. Dit zal resulteren in goed verdichte, homogene en dus kwalitatief hoogwaardige materialen.

Vanuit de markt is er al veel belangstelling voor diverse metalen en metaallegeringen die toepasbaar zijn onder extreme omstandigheden en in hoog vacuüm. Voor met name hightech sectoren biedt de DLP-techniek nieuwe mogelijkheden, omdat nu machineonderdelen gerealiseerd kunnen worden die voorheen niet mogelijk waren. Hierbij zijn een veelheid van metalen en metaallegeringen mogelijk.

Meer informatie op www.ecn.nl (Bron: ECN)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl