Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 april 2014 NIOZ onderzoeker wint Heinekenprijs voor milieuwetenschappen

In Amsterdam heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) op 15 april 2014 de namen bekendgemaakt van de vijf wetenschappers die dit jaar de prestigieuze Heinekenprijzen hebben gewonnen. Eén van deze vijf laureaten is Prof. Dr. Ir. Jaap Sinninghe Damsté, afdelingshoofd bij het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee en hoogleraar organische geochemie aan de Universiteit Utrecht.

Prof. Sinninghe Damsté krijgt de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Milieuwetenschappen 2014 voor zijn grote inspanningen bij de ontdekking van 'biochemische fossielen' van micro-organismen en het gebruik van deze moleculen als indicatoren die ons helpen de geologische en klimatologische geschiedenis van de aardse biosfeer te reconstrueren. De prijs bedraagt 200 duizend dollar.

De KNAW jury: "Mede door het pionierswerk van Sinninghe Damsté is organische geochemie wereldwijd onderdeel geworden van disciplines zoals microbiële ecologie, aardwetenschappen, oceanografie en paleoklimatologie. Zijn nog steeds voortgaande stroom nieuwe technieken en geochemische indicatoren zal de kennis over onze planeet en het ééncellige leven daarop blijven verdiepen."

De Heinekenprijzen 2014 worden op donderdag 2 oktober 2014 uitgereikt tijdens een speciale zitting van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl