Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 28 april 2014 Zweedse universiteit helpt bij Vismigratierivier door de Afsluitdijk

De Universiteit van Karlstad (Zweden) gaat meehelpen bij het opzetten van de monitoring van de effectiviteit van de Vismigratierivier door de Afsluitdijk. Toen de projectgroep van de Vismigratierivier (VMR) contact zocht met de Zweden waren deze gelijk enthousiast. De faculteit Biologie van de Zweedse Universiteit timmert internationaal de laatste jaren aan de weg als het gaat om kennis over het thema vismigratie. Zij willen graag hun kennis delen en zich internationaal profileren.

De Universiteit levert naast kennis ook zelf een financiële bijdrage (ca. €10.000) aan het ontwikkelen van de monitoringsopzet voor de Vismigratierivier. "Maar we willen vooral hun kennis gebruiken om te weten hoe effectief de Vismigratierivier is als deze eenmaal gebouwd is", vertelt Herman Wanningen van de Projectgroep VMR.

Monitoring belangrijk

"De Zweden zijn specialisten als het gaat om vragen zoals; waar kun je het beste meten, wanneer moet je meten en hoe vaak?" zegt Wanningen. "Door hun jarenlange ervaring kunnen zij ons hier prima bij helpen."

Een gedegen uitwerking van de monitoring is belangrijk omdat zo de effectiviteit van de Vismigratierivier kan worden gemeten. "Je kunt dan bijsturen als het nodig is. Stel de stroomsnelheid is te hoog bij de ingang van de VMR. Dan kun je heel gericht een maatregel nemen om daar de snelheid wat af te remmen. Daarom is monitoring zo belangrijk."

Meer informatie op www.rijkewaddenzee.nl (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl