Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 01 mei 2014 Zilte aardappelketen in de Waddenregio; meeboeren met zilt

Gemeenschappelijke Regeling WaddenfondsBron: Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds - Het project speelt in op de verziltingsproblematiek waar de akkerbouw in het Waddengebied, zeker op termijn, mee te maken krijgt. De eerste prioriteit is om in de praktijk aan te tonen dat aardappels onder zilte omstandigheden kunnen worden geteeld en hoe de huidige teeltmethode hierop moet worden aangepast.

Met in totaal 8 aardappelrassen wordt gedurende 3 seizoenen de zouttolerantie en inhoudstoffen van deze rassen vastgelegd (zilt paspoort). In 1e jaar op Texel. In 2e en 3e teeltseizoen ook op percelen in de drie waddenprovincies. In deze fase vindt ook opschaling van de teelt plaats (van 2,5 naar 15 hectare). Direct betrokken kwekers, telers, verwerkers en Zilt Proefbedrijf delen continu ervaring en informatie uit. Aansluitend richt het project zich ook op de vermarkting van de zilte aardappel.

Het Waddenfonds kent aan het project Zilte Aardappelketen een subsidie toe van €857.611. De totale projectkosten zijn €2.144.027.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl