Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 20 mei 2014 Veel te beleven op Wereldvismigratiedag Kornwerderzand op Zaterdag 24 mei 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Zaterdag 24 mei 2014 is het Wereldvismigratiedag. Over de hele wereld worden er meer dan 200 activiteiten georganiseerd. Van Nieuw-Zeeland tot aan Hawaï. En één van die activiteiten is heel dichtbij. Bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk is vanaf 12.30 uur van alles te beleven voor jong en oud!

Je kunt bijvoorbeeld meevaren met vissers tijdens één van de boottochten. Blijf je liever aan wal? Praat dan eens met de speciale verhalenvertellers. Of ervaar zelf hoe het is om als vis de Afsluitdijk te moeten passeren door een speciale hindernisbaan. En tijdens de workshop Waddensushi kun je de smaak van koken met producten uit de Waddenzee proeven.

De reden voor deze speciale dag is dat steeds meer rivieren en kanalen worden afgedamd van de zee. Trekvissen kunnen niet meer van zoet naar zoutwater zwemmen terwijl ze dit nodig hebben om zich ondermeer voort te planten. Het gevolg is dat de visstand achteruitgaat en sommige soorten met uitsterven worden bedreigd.

De Wereldvismigratiedag vraagt aandacht voor dit probleem, maar kijkt ook naar oplossingen hoe je bijvoorbeeld de Afsluitdijk open kunt maken voor vis.

Rijkswaterstaat werkt nu al met visvriendelijk sluisbeheer op de Afsluitdijk. En onder regie van het programmabureau De Nieuwe Afsluitdijk zijn de plannen voor een speciale Vismigratierivier inmiddels ver gevorderd. Zo moet de visstand weer verbeteren in het IJsselmeer en de Waddenzee.

De Vismigratiedag op Kornwerderzand is een leuk dagje uit voor jong en oud, met informatie en vermaak. Het is voor iedereen vrij toegankelijk. Je kunt langskomen op zaterdag 24 mei 2014 tussen 12.30 en 16.00 uur. Parkeren kan bij het Kazemattenmuseum.

Meer informatie op: www.deafsluitdijkgaatopenvoorvis.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl