Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 23 mei 2014 Provincie Noord-Holland geeft extra geld voor energieloket gemeente Texel

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft nog eens € 300.000,- aan de gemeente overgemaakt om de zo succesvolle subsidieregeling voor energiebesparing in woningen te verlengen. Daarmee kan het subsidieloket naar verwachting tot het einde van dit jaar open blijven.

Bijna 3 jaar geleden zegde de provincie € 2,5 miljoen toe voor deze subsidieregeling. Sinds juli 2011 heeft het energieloket dat geld bijna allemaal uit kunnen keren aan particuliere (vakantie)woningeigenaren op Texel. Gevolg is dat er sindsdien voor ruim € 10 miljoen geïnvesteerd is op Texel in verduurzaming van bestaande woningen: goed voor de Texelse economie en goed voor de Texelse energieambitie! Door de maatregelen die met deze subsidie genomen zijn, is een jaarlijkse besparing van ruim een half miljoen kubieke meter aardgas bereikt! Dat scheelt elk jaar ruim 800 ton CO2 in de lucht.

Maar Texel is nog lang niet klaar. Daarom is de gemeente erg blij met het extra geld van de provincie. Het ziet er naar uit dat het energieloket met dit extra bedrag nog tot het einde van dit jaar open kan blijven, al is dit natuurlijk afhankelijk van het aantal aanvragen. Naast extra geld heeft de gemeente ook uitstel gekregen van afwikkeling en verantwoording van de regeling. Dat betekent dat de gereedmelding van werkzaamheden niet langer voor 1 oktober 2014 binnen moeten zijn. Deze datum is verruimd naar 1 september 2015. Wel blijft natuurlijk gelden: als het geld op is, stopt automatisch de regeling. Meer informatie over de regeling op de website van de gemeente en aan de balie in het gemeentehuis.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl