Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 26 mei 2014 Noord-Holland bereidt zich voor op nieuw Europees programma

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - In de aanloop naar een besluit van de Europese Commissie over de toelating van de provincie Noord-Holland tot het Europese INTERREG 2-zeeënprogramma is op 21 mei 2014 een 2-zeeënconferentie in IJmuiden gehouden.

Het 2-zeeënprogramma heeft betrekking op de kustregio's van de Noordzee. Het programma maakt het mogelijk om over de grens samen te werken op het gebied van innovatie, klimaatadaptie, circulaire economie en groene groei en het programma biedt subsidiemogelijkheden.

De locatie van de conferentie in IJmuiden aan het Noordzeestrand is symbolisch voor het 2-zeeënprogramma met aan de overzijde de Engelse kust en met een blik op veel van de speerpunten van het programma: de maritieme industrie en scheepvaart van het Noordzeekanaal, de natuur van het duinlandschap en de kuststrook als barrière tegen de stijgende zeespiegel. Zo'n 110 deelnemers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, universiteiten, overheden en maatschappelijke organisaties hebben de mogelijkheden van het 2-zeeënprogramma verkend.

Gedeputeerde Sweet over de mogelijkheden om provinciale doelen vorm te geven en kansen van het programma goed te benutten:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl