Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 27 juni 2014 Succesvol Green Beach 2014

Dit jaar was Castricum aan Zee de plek. En niet zomaar: dit strand heeft de ambitie het meest duurzame strand van Nederland te worden. Een goede plek om duurzame energie ondernemers bij elkaar te laten komen. Onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar netwerken en ervaringen delen. Het was een succesvolle bijeenkomst waar ongeveer 100 ondernemers bij aanwezig waren.

Tijdens het welkomstwoord door Jaap Bond en Gerrit van Werven is onder andere gesproken over het jaarverslag van de Energy Board en het programma SWITCH.

SWITCH is een initiatief van vier Noordelijke provincies en zes gemeenten om het aandeel duurzaam opgewekte energie in het Noord Nederlandse gebruik op te schroeven van 8,4% nu naar 21% in 2020. Als ook wind-op-zee voor de kust van Noord-Holland, Fryslân en Groningen wordt meegerekend, is het aandeel ruim 31% .

Daarmee is SWITCH ambitieuzer dan het Nationaal Energie Akkoord, waarin is voorzien om in 2020 14% van het Nederlandse energiegebruik duurzaam op te wekken.

Er worden in de regio al veel informatieve bijeenkomsten georganiseerd op dit gebied, vaak worden de ondernemers dan overspoeld met informatie. Tijdens Green Beach duurt het programma nooit langer dan 20 minuten, daarna staat het netwerken centraal. Deze formule blijkt goed te werken, waardoor de ondernemers hun weg naar dit event al zes jaar goed weten te vinden.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Energy Valley, Energy Board en Ontwikkelingsbedrijf NHN. Graag tot volgend jaar! (bron: Energy Board Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl