Technologie & Milieu: 27 juni 2014 Noord-Holland: Ecologische Hoofdstructuur wordt Natuurnetwerk Nederland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Ook de provincie Noord-Holland hanteert voortaan de term Natuurnetwerk Nederland (NNN). Staatssecretaris Dijksma introduceerde het NNN vorig jaar om de term 'Ecologische Hoofdstructuur' (EHS) te vervangen.

Behalve de naam verandert er niets. De begrenzing, planologische status en subsidiemogelijkheden van het NNN blijven precies hetzelfde als de oude EHS.

In lijn hiermee gebruikt de provincie voortaan de termen 'natuurbrug' en 'natuurverbinding', in plaats van 'ecoduct' en 'ecologische verbindingszone'.

Actuele informatie over het Natuurnetwerk Nederland en de projecten om dit te realiseren vindt u op de projectsite - www.noord-holland.nl/web/Themas/Groen.htm De provincie werkt hard aan de realisatie van het provinciale deel van het Natuurnetwerk Nederland. Zo wordt onder meer het voormalig vliegveld Bergen natuurgebied.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl