Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 27 juni 2014 Noord-Holland: Ecologische Hoofdstructuur wordt Natuurnetwerk Nederland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Ook de provincie Noord-Holland hanteert voortaan de term Natuurnetwerk Nederland (NNN). Staatssecretaris Dijksma introduceerde het NNN vorig jaar om de term 'Ecologische Hoofdstructuur' (EHS) te vervangen.

Behalve de naam verandert er niets. De begrenzing, planologische status en subsidiemogelijkheden van het NNN blijven precies hetzelfde als de oude EHS.

In lijn hiermee gebruikt de provincie voortaan de termen 'natuurbrug' en 'natuurverbinding', in plaats van 'ecoduct' en 'ecologische verbindingszone'.

Actuele informatie over het Natuurnetwerk Nederland en de projecten om dit te realiseren vindt u op de projectsite - www.noord-holland.nl/web/Themas/Groen.htm De provincie werkt hard aan de realisatie van het provinciale deel van het Natuurnetwerk Nederland. Zo wordt onder meer het voormalig vliegveld Bergen natuurgebied.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl