Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 30 juni 2014 Informatieavonden Notitie Reikwijdte en Detail Wind op Land

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op 24, 25 en 26 juni 2014 vonden informatieavonden plaats over de Notitie Reikwijdte en Detail milieueffectrapportage voor de herstructurering Wind op land (NRD) in Velsen-Zuid, Schagen en Medemblik.

Met gemiddeld dertig geïnteresseerden per bijeenkomst kijkt de provincie terug op geslaagde avonden. Onder de geïnteresseerden bevonden zich initiatiefnemers, omwonenden, politici en belangenverenigingen.

Jaap Bond heeft in zijn presentatie een toelichting gegeven op de plannen van de provincie en het proces dat de provincie doorloopt (van NRD naar MER naar aangepast beleidskader Wind op Land, Provinciale Ruimtelijke Verordening en Structuurvisie). Lex Runia van de Anteagroup lichtte in zijn presentatie de NRD toe. Vanuit de zaal was er daarna nog behoefte aan extra uitleg over de herstructureringseisen en specifieke zaken als geluidsnormen en de invulling van de MER.

In het individuele deel van de avond konden de aanwezigen hun specifieke vragen stellen aan provinciale medewerkers, de gedeputeerden en de opstellers van de NRD (Anteagroup).

Eenieder kan zijn zienswijzen op de NRD indienen tot en met 30 juli 2014. In de zienswijze kunt u aangeven wat u vindt dat er bij het opstellen van de plan-mer meegenomen moet worden. Dit najaar zal de plan-mer ter visie worden gelegd en zal de provincie wederom informatiebijeenkomsten organiseren om hier een toelichting op te geven.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl