Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 10 juli 2014 Eerste aardwarmte geboord in Noord-Holland op Agriport A7 bij Middenmeer

HHNK logoBron: Energie Combinatie Wieringermeer - ECW - Het eerste aardwarmte project in Noord-Holland is deze week in gebruik genomen op Agriport A7, bij Middenmeer. Na de opstartfase draait de eerste doublet nu goed. Het project is een initiatief van ECW Netwerk, het energiebedrijf van en voor de glastuinbouwbedrijven in Agriport A7 nabij Middenmeer.

ecw aardwarmte

'De temperatuur van het bronwater is nog iets hoger dan we vooraf hadden gehoopt', volgens projectleider Cees de Jonge.

20 procent

'We krijgen het zelfs met 91 graden boven en ook de hoeveelheid water die naar boven komt is groter dan verwacht. Op basis van de eerste praktijkmetingen kunnen we met deze warmte 20 procent van de energiebehoefte van onze glastuinbouw zonder fossiele brandstof invullen.' Na een voorbereidingstijd van bijna twee jaar is ECW Netwerk in het voorjaar van 2013 gestart met de bouw van de boorlocatie. Het project bestaat uit vier putten, twee onttrekkingsputten en twee infiltratieputten.

Leiding

De glastuinbouwbedrijven krijgen het verwarmingswater aangeleverd door een ondergrondse geïsoleerde leiding van ruim 7 kilometer, die speciaal voor dit project is aangelegd.

Het leidingwerk is zo ontworpen dat ook nieuwe glastuinbouwbedrijven of bedrijven op het industrieterrein kunnen worden aangesloten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl