Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 11 juli 2014 Belangrijke stap op weg naar Windpark Wieringermeer gezet

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 9 juli 2014 zetten Nuon, Windcollectief Wieringermeer, ECN en de gemeente Hollands Kroon een belangrijke stap in het proces op weg naar het Windpark Wieringermeer.

De drie initiatiefnemers en gemeente tekenden een voorovereenkomst, waarmee ze wederzijdse rechten en plichten vastlegden. Wethouder Theo Groot: “Met deze overeenkomst staan heldere afspraken over de financiën op papier. Ik ben blij dat verder over onderwerpen als participatie en hoe lang de huidige solitaire windturbines mogen doordraaien straks ook heldere afspraken worden gemaakt. Deze ontwikkeling is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze gemeente.” Inkomsten voor gemeente

In de overeenkomst spraken de partijen onder meer af hoe, wanneer en hoeveel leges en exploitatiebijdragen de initiatiefnemers aan de gemeente gaan betalen.

De inkomsten zijn afhankelijk van het te bouwen windturbinetype. De gemeente schat de totale inkomsten tussen de drie en vijf miljoen euro. De financiële afspraken kunnen de initiatiefnemers in een vroegtijdig stadium in hun business case opnemen.

Overige afspraken

Verder legden de vier partijen in deze overeenkomst de onderwerpen vast waarover een vervolgovereenkomst, een zogenaamde anterieure exploitatieovereenkomst, moet worden opgesteld. Die onderwerpen zijn onder andere participatie en termijnen waarop de huidige solitaire windturbines mogen doordraaien.

Schone energie

Met de medewerking aan Windpark Wieringermeer draagt het college van Hollands Kroon bij aan het duurzaam opwekken van energie in een aangenaam polderlandschap. Het park levert straks schone energie aan 275.000 huishoudens.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.windparkwieringermeer.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl