Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 29 juli 2014 Start aanleg waterberging Croon & Bergh (Burgerbrug)

HHNK logoBron: HHNK - Minder kans op wateroverlast, daar moet de nieuwe waterberging in Burgerbrug voor zorgen. In samenwerking met de zorgboerderij Croon & Bergh realiseren we een nieuwe waterberging. Het gebied loopt bij extreme hoeveelheden neerslag tijdelijk onder water. Dit verkleint de kans op wateroverlast elders in de polder. De werkzaamheden starten op maandag 28 juli 2014 en duren naar verwachting tot december 2014.

De vrijkomende grond wordt met tractors en aanhangers deels via de weg vervoerd en in de buurt van de waterberging toegepast. Aanwonenden van de transportroute krijgen te maken met extra verkeer in de omgeving. Het hoogheemraadschap en de aannemer beperken de overlast tot een minimum.

Groen en recreatie

De waterberging krijgt een natuurlijke en groene uitstraling. Op een deel van de waterberging worden bomen geplant. Langs het bosperceel komt een wandelpad zodat omwonenden en bezoekers van Croon & Bergh een ommetje kunnen maken.

Waarom een waterberging?

Ons klimaat verandert. Het gaat vaker heviger regenen en tegelijkertijd daalt de bodem en stijgt de zeespiegel. Om de kans op wateroverlast te verkleinen, nemen we maatregelen in de hele gemeente Schagen. Niet alleen met de aanleg van een waterberging, maar ook door sloten te verbreden en stuwen en gemalen aan te passen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl