Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 31 juli 2014 Eerste schoonmaakactie AquaTX en Bremakker op Texel

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Een afwasborstel, lege bierflesjes, snoeppapiertjes en nog veel meer rommel die niet in de natuur thuishoort werd maandagavond uit het bos geplukt door een groep enthousiaste kinderen van Camping De Bremakker. Zij namen deel aan de eerste schoonmaakactie van AquaTX.

De stichting AquaPLUS, initiatiefnemer van AquaTX, stimuleert het drinken van kraanwater uit glazen in (horeca)bedrijven, geeft voorlichting over afval en water en organiseert schoonmaakacties in de Texelse natuur. Eind juni 2014 was de officiële start. Inmiddels schenken zo'n tien horecabedrijven dit 'Texelse kraanwater met een beetje meer', waaronder Camping de Bremakker. "We zijn erg bezig met duurzaamheid en AquaTX past goed in onze visie en werkwijze. We hebben een biertap omgebouwd tot watertap en dat wordt heel goed ontvangen door onze gasten. Die vinden het prachtig", vertelt mede-eigenaar Ralph Koning.

De Bremakker was onmiddellijk enthousiast over het idee om een Rommel Rondje te organiseren vanaf de camping. Zo'n 15 kinderen en enkele volwassenen gingen onder leiding van boswachter Edwin van Egmond van Staatsbosbeheer het bos in, gewapend met handschoenen en vuilniszakken. Het enthousiasme onder de deelnemertjes was groot; er werd fanatiek gezocht naar zwerfafval en flink wat rommel verzameld. Met enige regelmaat zal AquaTX schoonmaakacties in het bos of op het strand organiseren. Voor komend najaar/winter heeft de stichting een grootschalige schoonmaakactie in de planning van het Nationaal Park, in samenwerking met IVN, Ecomare en de Texelse basisscholen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl