Technologie & Milieu: 01 augustus 2014 Den Helder: 21 zieke kastanjes ruimen het veld

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - In Nederland heerst sinds 2002 de kastanjeziekte. Ook in Den Helder hebben veel bomen last van de ziekte. 21 bomen zijn er zelfs door bezweken en worden binnenkort gekapt. Komend najaar planten we er weer 22 nieuwe bomen voor terug.

De kastanjeziekte wordt ook wel bloedingsziekte genoemd, een logische naam als je weet dat de ziekte te herkennen is aan het roestbruine vocht dat uit de zieke bomen loopt. Een zieke kastanjeboom hoeft niet meteen te worden gekapt, als een boom in goede conditie is kunnen veel bomen namelijk met de ziekte leven.

e gemeente houdt de zieke kastanjes extra goed in de gaten omdat er elk jaar wel een paar bomen dood gaan door de ziekte. Zo zijn er deze zomer dus 21 dode bomen gevonden die binnenkort worden gekapt. Door alleen de meest zieke bomen te kappen blijft de openbare ruimte veilig en groen.

Alle dode kastanjes worden vervangen door nieuwe bomen. Bij het kiezen van de nieuwe bomen kijken we goed naar de omgeving. Er zijn kastanjebomen die beter tegen de ziekte lijken te kunnen, maar er is geen garantie dat dit zo blijft.

Daarom planten we beperkt kastanjesoorten aan en daarnaast andere soorten aan zoals lindebomen, elzen en eiken.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl