Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 19 augustus 2014 Gebied Torentuintjes Texel nu nog aantrekkelijke voor vogelspotters

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - In samenwerking met het Vogelinformatiecentrum Texel en Vogelwerkgroep Texel heeft Staatsbosbeheer het gebied bij de Torentuintjes in de Eierlandse Duinen nog aantrekkelijker laten maken voor vogelspotters. Plaatselijk is een deel van de verbossing verwijderd door Marc Kooiman, zodat er meer bosrand is ontstaan die langs trekkende vogels kunnen gebruiken om te rusten en voedsel te zoeken.

Dit is om zo'n manier gedaan dat zoveel mogelijk van deze randen vanaf het wandelpad goed te bekijken is zonder de vogels te storen. Bij het verwijderen van struweel zijn vooral Amerikaanse vogelkers en bottelroos verwijderd, geïmporteerde soorten die de oorspronkelijke flora kunnen verdringen. De leden van de Vogelwerkgroep gaan er voor zorgen dat de nu opengemaakte plekken open blijven.

Bij de Torentuintjes worden regelmatig zeldzame trekvogels gezien. Zo is er vandaag een sperwergrasmus gezien. Het is één van de eerste bosjes die trekvogels vanuit het noorden op Texel tegen komen. Bovendien is de weg vlakbij en is het gebied vanaf het wandelpad goed te overzien. Dus een ideale plek om trekkende vogels te bekijken, waarbij ook veel te genieten valt van soorten die hier in grote aantallen voorbij komen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl