Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 oktober 2014 Van poep en plas naar elektriciteit en biogas - opening tentoonstelling in Castricum op 12 oktober 2014

HHNK logoBron: HHNK - Op zondagmiddag 12 oktober 2014 wordt ons nieuwe educatieve eiland 'Energie uit afvalwater' in De Hoep feestelijk geopend. Ontdek de tentoonstelling en weet straks precies wat er gebeurt met je poep en plas als je het toilet doorspoelt.

Kijk en doe mee met de verschillende activiteiten en leer hoe we schoon water, biogas voor auto's en huizen en elektriciteit uit afvalwater kunnen maken. Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Het HHNK-tentoonstellingseiland 'Energie uit afvalwater' is sinds deze zomer in PWN bezoekerscentrum De Hoep te bezoeken. Kinderen en hun ouders ontdekken hier wat er nu eigenlijk gebeurt met je poep en plas als je het toilet doorspoelt.

Want daar komt best nog wel wat bij kijken. En dat we met de restproducten van afvalwater ook hele slimme dingen kunnen doen. We maken bijvoorbeeld elektriciteit waarop de zuivering weer kan werken en biogas waarop auto's kunnen rijden en huizen worden verwarmd. Dat is best heel bijzonder!

Watereducatie

Het hoogheemraadschap en het drinkwaterbedrijf werken op allerlei gebieden steeds intensiever samen aan schoon (drink)water om kennis te delen en kosten te besparen. Ook slaan we de handen ineen met de interactieve lesprogramma's voor scholen Het Wateravontuur (PWN) en DePoepfabriek.nl (HHNK). Het Wateravontuur leert leerlingen hoe bijzonder het is dat zij elke dag lekker en zuiver drinkwater uit de kraan tot hun beschikking hebben. In de HHNK-versie De Poepfabriek.nl ontdekken ze hoe afvalwater wordt gezuiverd en dat je er nog veel meer mee kunt, namelijk energie opwekken en grondstoffen winnen. Scholen kunnen zich aanmelden via de websites van beide organisaties.

Feestelijke opening

Op de eerste zondag van de herfstvakantie wordt het nieuwe tentoonstellingseiland 'Energie uit afvalwater' in De Hoep feestelijk geopend met diverse activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld de beestjes die de viezigheid uit het afvalwater voor ons opeten en weet straks precies op welke zuivering jouw poep en plas wordt verwerkt tot schoon water!

Tot ziens in De Hoep!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl