Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 oktober 2014 Ontwerp-Beheerplan Natura 2000 Waddenzee 2015-2021 online

Het Ontwerp-Beheerplan Natura 2000 Waddenzee 2015-2021 is door Rijkswaterstaat online geplaatst op Waddenzee.nl. Het centrale uitgangspunt voor het Beheerplan is een goede samenhang tussen natuurbescherming en maatschappelijke activiteiten, zoals vaarrecreatie en beroepsvisserij.

In het 314 pagina’s tellende Ontwerpbeheerplan staat omschreven wat de kernopgaven zijn en hoe de Natura 2000 doelen kunnen worden gerealiseerd. Kort samengevat zijn de kernopgaven voor de Waddenzee als volgt:

Rijke Waddenzee

Het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) heeft de afgelopen jaren desgevraagd input geleverd voor het opstellen van dit Ontwerbeheerplan voor de Waddenzee. Bijvoorbeeld als het gaat over de langjarige afspraken voor de visserij, maar ook over het bevorderen van vismigratie tussen zoet en zout en het bevorderen van geschikte broedlocaties voor kustvogels.

Het Ontwerpbeheerplan moet uiteindelijk nog worden vastgesteld door het Rijk en de provincies. Daarna wordt het definitief.

Download "Ontwerpbeheerplan Natura 2000 Waddenzee 2015-2021 (Rijkswaterstaat)" via www.waddenzee.nl (pdf)

(Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl